De Dokwerker

De Tweede Wereldoorlog met een link naar Amsterdam


Door de ogen van Ben Verzet

Adolf Hitler is nog in leven

Mijn reactie hierop is in 2016 bijgesteld van: "onzin, ik geloof geen enkele theorie omdat het bewijs ervoor zeer dun is en de bewijzen dat hij in 1945 gestorven is in zijn bunker te talrijk". Dat zijn lichaam nooit is teruggevonden doet daar niets aan af.
Na enkele dossiers te hebben gelezen ben ook ik gaan twijfelen. Maar oordeel zelf. Ik lees regelmatig berichten dat hij nog jaren geleefd zou hebben dus waarom niet wat theorietjes loslaten.

Op deze plek in de rivier de Inn te Passau zou Hitler >>>
als vier-jarig jongetje bijna zijn verdronken >>>


Negen levens, ze beginnen als Hitler vier is
Uit een oud krantenknipsel van januari 1894 uit een Duitse krant stond dat een vier-jarig jongetje gered werd toen hij door het ijs zakte en in een ijswak terecht kwam waar hij zelf niet uit kon komen. Er stond geen naam in het artikel, maar jaren later vertelde priester Johann Nepomuk Kühberger aan zijn opvolger Max Tremmel dat hij ooit de jonge Hitler van de dood gered had. Beiden waren toen vier jaar oud.

Sommigen zeggen dat een jongen van vier nooit een andere jongen van vier uit de rivier de Inn had kunnen trekken vanwege de sterke stroming. Anderen wijzen erop dat Hitler het later vaak over het spelen aan de rivier had, maar nooit over het incident. Weer anderen wijzen erop dat Hitler toen niet aan de rivier woonde, dat zou in het plaatsje Passau zijn geweest.

Het een sluit het ander echter niet uit. Hitler praatte nooit over zijn zwakke momenten, zeker niet in het bijzijn van officieren. De rivier kan behoorlijk bevroren zijn geweest waardoor de jongetjes het ijs op durfden. Alleen kan er net op het punt waar Hitler speelde een zwakke plek in het ijs hebben gezeten. Hij zou zich vast hebben kunnen houden waarna zijn vriendje hem kon redden.
Waarom zou een krant een bericht als dit brengen als er totaal niets van waar is? Maar er zijn drie andere aanwijzingen waarom het verhaal wel degelijk op waarheid berust kan zijn.

Hitler woonde toen wel in Passau, zijn vader was namelijk naar de Zuid-Duitse plaats overgeplaatst. Zijn buurjongetje was Johann Nepomuk Kühberger, inderdaad, zijn latere redder, die priester zou worden. En waarom zou een priester op zijn sterfbed dit verhaal aan een andere geestelijke vertellen?
Veel mensen in Passau kenden het verhaal en zeiden dat Hitler niet kon zwemmen. Hitler had tijdens zijn bewind niet veel op met het geloof, het is wel goed mogelijk dat hij daarom nooit sprak over het feit dat hij gered was door iemand die later priester was geworden. Het verhaal gaat dat Hitler als kleuter altijd zelf priester had willen worden. Adolf was samen met zijn buurjongen Johann (de reddende engel) koorknaap en misdienaar.

Brit 'vergeet' zijn plicht te doen
Tijdens de Eerste Wereldoorlog raakte Hitler gewond, een Britse soldaat had medelijden met hem en liet hem, tegen de uitdrukkelijke Britse orders in, leven. Maar laten we ons beperken tot de veel onvoorstelbaarder verhalen.

Antarctica

Volgens polaire onderzoekers Summerhayes en Beeching in 2009 vluchtte Hitler mogelijk naar de Zuidpool. Enig steekhoudend bewijs werd er niet getoond. Het bericht werd door De Telegraaf 'groot' gebracht, maar in werkelijkheid ging het om een onderzoek of Hitler naar Antarctica gevlucht zou kunnen zijn, het antwoord van Summerhayes en Beeching was ondubbelzinnig: "nee".

Argentinië

Hitler zou tot 1962 in Argentinië hebben gewoond met zijn vrouw Eva Braun. Die versie duikt vaker op en is op zich ook niet zo vreemd omdat veel nazi-kopstukken destijds die richting op gingen.

Simon Dunstan and Gerrard Williams beweren in hun boek dat er gerede twijfel is of Hitler wel is overleden in de bunker en dat er voldoende bewijs is dat hij na de oorlog in Zuid-Amerika heeft gezeten. Amerikaanse inlichtingendiensten zouden hem hebben helpen vluchten.
Het hoe en waarom wordt toegeschreven aan de kennis die Duitsland had maar dat werd al in processen geregeld en Hitler droeg zelf totaal geen kennis, interessant voor inlichtingendiensten was hij dan ook niet.

Nog steeds in leven in Argentinië
Er duiken telkens berichten op dat Adolf Hitler zelfs nog zou leven, nu lijkt me dat zeer onwaarschijnlijk gezien de leeftijd (hij was van 1889) die hij nu bereikt zou hebben, maar dit was een van de artikelen die destijds in onder andere 'Spits' en 'De Telegraaf' opdoken.
Uit recente FBI-documenten zou blijken dat Adolf Hitler nog leeft. Zijn snor is eraf en hij lijdt aan astma en maagzweren, maar hij leeft. Hitler zou in Argentinië op een ranch zitten. De FBI van de Verenigde Staten doet maar weer eens een onderzoekje, ze vinden niets.
Ik heb 203 pagina's gelezen van de FBI, er staat geen spat bewijs in en de FBI heeft ook nooit beweerd dat Adolf nog zou leven, dat maken anderen er van. Beter lezen mensen.

Midden-Oosten

Na het lezen van diverse berichten die betrekking op Hitler en zijn dood hadden en mede gezien hij dubbelgangers had, denkt Fred R. dat Hitler een vluchtweg had naar Saudi-Arabië. Hij vertelt me: "Het zou me niets verwonderen als hij via de oostgrens een sluipweg had om de oversteek te maken, gezien de Amerikanen al in Duitsland waren de Russen op het trekken waren zo kon hij nooit naar Noorwegen (vliegtuig of boot te gevaarlijk.)
Dus denk ik dat hij via de plaats waar hij verbleef op die manier zijn vlucht gepland heeft, nog sterker vermoed ik gezien zijn ziekte dat hij al jaren niet meer op het toneel verschenen is, maar dat dit door andere via de dubbelganger geregeld is geworden.
Dus denk ik dat hij via Roemenië en Italië ergens een oversteek heeft gemaakt naar wellicht Libië en toen naar Argentinië.

Hierbij denk ik aan een plaats die bij Engeland ligt, deze was voorzien van zeemijnen en toch hadden ze een sluipweg gevonden (niet lang) gezien in die tijd de oorlog hier erg woede en alles bijna via Frankrijk voor de Amerikanen binnen kwam, had hij niet alleen de kans om naar Argentinië te gaan, maar ook nog over te steken naar Mexico of de VS. Er was een sluis voor hem waardoor hij kon ontsnappen, ene kant europa andere kant Rusland...dus de enigste weg was ergens in Afrika te komen en dan over te steken. Zoals velen van hun, hmmm wie weet hoeveel er nu nog daar leven of zijn over leden.

De VS wilde de technologie, Rusland ook, wat gaat dit worden met Gahdaffi? Amerika wil de olie, dus het kat en muis spel van 'waar ben je' is weer begonnen. Waar is al het goud dan gebleven, ik denk in Zwitserland waardoor die gasten met rijke Amerikanen hun handel drijven, Amerika was toch ingestort en Zwitserland geeft geen bank geheimen prijs.
Ik denk dat we ons allen bij de neus hebben laten nemen door de Amerikanen, ze hebben een pokerspel gespeeld en nu nog.
Fred R.

Naschift De Dokwerker
Voor deze theorie is geen spat bewijs, hoeft ook niet als je alle verhalen rondom het vermeende 'doorleven' van Hitler na de oorlog toch niet gelooft. Maar iedere theorie is er een. En ach, doen er rondom vele andere bekenden die al jaren vermeend dood zijn ook niet de wildste verhalen de ronde?

Gezien in een tram in Amsterdam in 2011

Een gebbetje lieve mensen, deze foto werd in het voorjaar van 2011 genomen en mij toegestuurd. Ongetwijfeld is dit een echtpaar, de vrouw in kwestie heb ik onherkenbaar gemaakt, de man lijkt als twee druppels water op Adolf Hitler, wat bezielt een mens om zo over straat te gaan, maar bedenk daarbij ook dat Adolf al zeventig jaar dood is, deze man in de tram ziet er echt niet als 120 uit.

Degene die zelfmoord pleegde in Berljn was een plaatsvervanger

Toen Von Stauffenberg in juli 1944 twee pogingen ondernam om Adolf Hitler te vermoorden maakte hij twee fouten. Tijdens de eerste poging op de elfde kon hij Hitler opblazen, echter, omdat Himmler er niet was stelde hij zijn poging uit.
Tijdens de tweede poging op de twintigste van die maand had hij in plaats van twee bommen, er nog maar een. Die ging af toen Von Stauffenberg buiten stond, aan de klap te horen wist hij zeker dat Hitler dood was. Na dat moment is er een theorie ontstaan dat Hitler inderdaad om het leven was gekomen, maar dat hij direct vervangen was door een 'look alike'. Toen Hitler op 30 april 1945 zelfmoord pleegde was het maar helemaal de vraag om wie het ging, zo is de conclusie van diegenen die wijzen op de verwoedde pogingen van de Russen om de resten van het stoffelijk overschot te laten verdwijnen.
Er is hier nooit een verklaring voor gegeven door de Russen.

Mijn mening is dat het niet waarschijnlijk is dat een plaatsvervanger meerdere officieren, het volk en Eva Braun nog bijna een jaar voor de gek kon houden. Bovendien hield Hitler meerdere toespraken, je kunt iemand op een ander laten lijken, maar zijn stem kun je niet tot in de perfectie nadoen.
Lees deze pagina voor een ontwikkeling in deze

Weetje 01
Een zeer opmerkelijk feit, dat wat mij betreft niets afdoet aan de vreselijkheid van zijn schrikbewind, is dat er in geen enkel document van hem, over hem of over zijn naasten ook maar iets terug is te vinden over de holocaust.
De moord op bijna zes miljoen Joden en de dood van nog miljoenen anderen is voor het grootste deel toe te schrijven aan de deportaties, moorden en verbrandingen. Nergens staat dat Hitler daar kennis van had. Voor de nabestaanden is dit een van de verschrikkelijkste feiten om mee te leven.

Weetje 02
De Duitsers hadden tijdens de Tweede Wereldoorlog ruim 1.100 onderzeeboten in de vaart, zo'n 450 daarvan 'haalden' het einde van de oorlog en gaven zich over, twee boten verdwenen, de U-530 en de U-977.
De U-530 en de U-977 (link) kwamen na ruim twee maanden aan in Mar del Plata, de Argentijnse autoriteiten namen de bemanning gevangen en leverden hen en de twee boten uit aan de Verenigde Staten. Die onderzochten de boten en gebruikten ze vervolgens als doel tijdens militaire oefeningen.
Van beide boten wordt nog altijd aangenomen dat ze veel geld, kunst, juwelen en nazi's aan vaste wal van Argentinië hebben gebracht, waaronder mogelijk Adolf Hitler en Eva Braun.

Weetje 03
Op de plek waar Hitler zelfmoord pleegde is bloed gevonden dat niet van Hitler was, omdat hij met een pistoolschot door zijn slaap zelfmoord pleegde moet zijn bloed ergens aangetroffen zijn. Het gerucht dat Hitler een dubbelganger had en hij zelf vier dagen eerder uit Berlijn was vertrokken wordt gevoed door de raadsels omtrent het bloed.
Aangetekend moet worden dat het DNA van de dode man niet kon worden vergeleken met familieleden van Hitler omdat die allen hun medewerking weigerden. Dit bewijst dus niet dat het bloed NIET van Hitler was.

Weetje 04
De president van Amerika Dwight D. Eisenhower stelt in 1952 dat het onmogelijk is gebleken om ook maar het kleinste bewijs van Hitler's dood boven water te krijgen.

Overleden in 1984

De mythes zullen wel op blijven duiken, ik ben niet zo goedgelovig en ben dan ook nog steeds van mening dat Hitler op 30 april 1945 in Berlijn om het leven is gekomen, maar twijfels heb ik wel gekregen.
Een laatste bericht dat ik las was het volgende:
In maart 2014 vond Simoni Renee Guerreiro Dias een foto waarop volgens haar zeker Hitler stond, de foto zou genomen zijn in Brazilië. Volgens Guerreiro was Hitler toen 95 en woonde in het plaatsje Nossa Senhora do Livramento in Paraguay. De foto is zo slecht, dat het iedereen kan zijn. En de man poseert ook echt voor de foto, dat zou Hitler nooit doen.
Kortom, dit is moeilijk te geloven.

MAART 2018

Aan alle wilde verhalen komt een einde, de Russen gaven plotseling toch toestemming om de door hen meegenomen resten door westerse wetenschappers (Charlier, Weil, Rainsard, Poupon, Brisard) te laten onderzoeken. Zij brachten verslag uit, concluderend dat de stoffelijke resten met 100% zekerheid van Adolf Hitler waren.
Met name de tanden wezen volgens de pathlogen in de richting van Hitler die een slecht gebit had toen hij op 56-jarige leeftijd overleed, ook had hij voor een.deel een kunstgebit. De door de Russen vrijgegeven resten konden vergeleken worden met oude gebitsgegevens. Er waren geen sporen van vlees, wat erop duidt dat de drager vegetariër was geweest, hetgeen het geval was.
De blauwe aanslag duidde volgens de experts op een chemische reactie die veroorzaakt moet zijn door cyanide.

Käthe Heusermann

https://nypost.com/2018/07/14/how-the-woman-who-identified-hitlers-dental-remains-ended-up-in-prison/ Andere pagina's over Adolf Hitler:
  Tijdlijn Hitler
  Mein Kampf
  Hitlers' inspiratie
  De aanslagen
  Berchtesgaden
  Dubbelgangers
  De laatste dagen van Hitler
  Hitlers eigenaardigheden
  Hitlers' dood
  Film Der Untergang


Ben Verzet

Per e-mail kun je mij altijd een vraag stellen.
Email De Dokwerker (Ben Verzet)

Alle onderwerpen van De Dokwerker

Saving private ryan Dirty dozen Ingezonden In oorlog Februaristaking Wiedergutmachung Auschwitz charlatan Foute bedrijven Jaap van velzen Oorlogsdoden Nazis zuid-amerika Zwartboek Kipp Japanse schindler Katyn Interneringskampen amsterdam Jodenmanussie Berchtesgaden Joodse invalide Ns Gaarkeukens Amsterdammers Reguliersgracht Hendrik zeeman Ovenbouwers Linie crossers Nvm Fotos Schwabmunchen Patton Ben strik Rudolf hess Dodenherdenking Speech koning dodenherdenking 2020 Bart de kok Denemarken Cs-6 Lindemans kingkong Oorlogsverhaal leo Verkrachting Nieuws archief 08 Schindlers list Casa inalco Belastingen Het parool Bridge kwai Nieuws archief 06 Der untergang Conspiracy Overlevende auschwitz Bevrijdingsdag Burgemeester amsterdam wo2 Adressen Ggz Kamp amersfoort Russenoorlog George patton Great escape Jordaan oproer Raffle Diaspora Laatste woorden mussert Titus brandsma Meer kampen wo2 Westerbork Johan heesters Noorder begraafplaats Efraim zuroff Nieuws archief 01 Termen tweede wereldoorlog Francisco boix Kadaster Contact Velser affaire De bezem Waalsdorpervlakte Nederlandsindie C en a Columns tweede wereldoorlog Oproep Oorlogsverhalen Hortusplantsoen Lippmann rosenthal Yad vashem Odessa Jeane zwinkels Radio oranje Prins bernhard Nieuws archief 03 Schietpartij marnixstraat Voortvluchtige oorlogsmisdadigers Pontonbrug Frieda menco Klaas faber Oorlogsfilms Duits verzet Fusilladeplaats weteringcircuit Schietpartij 7mei amstelveenseweg Wally van hall Fritz bauer Boeren Bloeme evers-emden Darkest hour Putdeksels wandeling noord Oproep04 Project siege Inglourious basterds Goudroof Roma sinti Schaduwkade Niod Lodewijk ernst visser Tatra t87 Bontroof Base Harry verheij De aanslag harry mulisch Werkstuk Oorlogshelden Zalman gradowski Bevrijdingslinde Als twee druppels water Joden in de wereld Anton de kom Gustav weler Miep oranje Nsb Alwyn collinson Film bankier Imhoff Disclaimer Siert bruins Asterdorp Moos cohen Joodse spelling Videos Toneelstuk anne Kampen wo2 Hitlers laatste dag Paul de groot Kurt becher Pater bleijs Herman elteschool Rob cohen Portugese synagoge Documentaire dedokwerker Al hoesseini Hitler leeft Sonny boy Les heritiers Gemmeker Grebbeberg Gerrit van der veen Johan van hulst Walter suskind Jakiw palij Jodenhoek wandeling01 Unter bauern Aanleiding tweede wereldoorlog Bariloche Saint soldiers Erelijst gevallenen Kerkstraat Jo spier Hollandsche schouwburg Wo2 stakingen Oorlogsschade Kopgeld Staatsgreep De overval Kamp prins bernhard Verzetskruis Kunstroof Wilhelmus Rapenburgerstraat Februaristaking herdenking 2016 Getto Stalag17 Aanslagen op hitler Hitlerpensioen Artis Hans teengs gerritsen D-day 1945-1948 Onbekendegracht Hendrik koot Bom kinkerbuurt Vaticaan Bert vromen Rode kruis Demjanjuk Jan koopmans Rolls royce De dokwerker Joodse huizen Joop wolff Hollandia kattenburg Tonny van renterghem De dam Heinrich boere Rede wilhelmina 291943 Pieter gerbrandy Aanklacht wo2 Dries riphagen Stadsschouwburg Fusillaties rozenoord Erebegraafplaats Zwarte front Tijdlijn adolf hitler Bombardementen amsterdam Hans calmeyer Generaal winkelman Drie van breda Hell and back Longest day Klokkenroof Staalstraat Joodse raad Treblinka Sobibor film Bombardement rotterdam Max leons Karl donitz Verzetsmuseum amsterdam Medisch contact Raoul wallenberg Jodenhoek wandeling04 Elfstedentocht Boy striped Hitlers eigenaardigheden Zwaar water Mauthausen Wo2 schande Guns navarone Polen Jan zwartendijk Nieuws archief 05 Mokums Gebouw de bazel Jodenhoek wandeling03 Red house report Homos en nazis Aha Ravensbruck Nieuws archief 09 Buchenwald hek zandvoort Oorlogsmuseum The pianist Heydrich Jacques van tol Sink the bismarck Anne frank verraden Miep gies Vliegtuigcrash amsterdam noord Bureau opk Concentratiekampen Piet meerburg Vernietigingskamp Eva tas Adolf van nol Soldaat van oranje Beethovenstraat Duits bestuur Maria altmann Der hauptman Onderduikers Kolven Gedenkplaat bloemgracht82 De ijssalon Boys from brazil Bom vanderpek Huis annefrank merwedeplein Auschwitz herdenking Wo2 pamfletten Fout omstreden 1948 later Philip mechanicus Enigma Politie amsterdam Bet van beeren Eerste film tweede wereldoorlog Fotos kamp westerbork Canada vrijstaat voor nazis Tijdlijn tweede wereldoorlog Jonkheer roel Mussert Straatnamen tijdens wo2 Nieuwezijds voorburgwal Hongerwinter Oproep06 Eagle landed Albert speer Het grote gebod Nederlandsche unie Aktion reinhard Zweden Pastorale Neurenberg Hoffmann Schietpartij cs amsterdam Nazi-artsen Rosenstrasse Joseph kolkman Anne frank boom Nederlands indie Hans hirschfeld Kellys heroes Oorlogswinter Arbeitseinsatz Joep henneboel Martin bormann Ontjoden Kinderen wo2 Schaduw overwinning Bommen wo2 Marinus jansen Reglement vva Das boot Bommenkaart amsterdam Jodenkwartier U-boot Unbroken Verzetsmonument Fokker bombardementen Bloemgracht82 Matzes Ss vrouwen Joodse synagoge Wannsee Dagboek vervolg Goelag Nu of nooit Jom hashoa Piet nak Aanslag bevolkingsregister Ben verzet Jodentram Jacob luitjens Opsporing nazis Index Terdoodveroordeeld Klokkenluider Subkampen Wo2 overpijnzing Oorlogsverhaal frans Dossiers openbaar 2021 Dagboek anne frank Wo2 onderscheiding aanvragen Moffen Po box 1142 Barneveld groep Jazzverbod Ans van dijk Oproep03 Hannie schaft Auschwitz Theresienstadt Hermans hetbehoudenhuis Kamptaal Namen monument Tora Son of saul Geroofde meubels Tante truus Reve de avonden Kristallnacht Plaquette hb Frieda belinfante Cabr Westerweelgroep Nazis Tatoeage auschwitz Oproep07 Anne frank Plaats een steen Kamp vught Amsterdamse bos Hoofdrolspelers wo2 Amsterdam wo2 Marnixstraat Mengele Jaap kaas Jodenjacht Oranjevrijbuiters Pers tweede wereldoorlog Operation amsterdam Ajax Het verzet Wilhelmina Groep 2000 Negationisme Pieter menten Indische kwestie Lou jansen Ko stevense Jose bosma Davidster Fiets inleveren wo2 Cross of iron Oskar schindler Bob scholte Slobodan mitric Karl lueger Fosforbommen Hitler Marokkaanse joden Schietpartij dedam Riphagen Wahler gosdek Moffenmeiden Meisje met rode haar Oorlogsverhaal johan2 Begraafplaats oosterbeek arnhem Surinaamse joden Atoombommen japan Verzetsherdenkingskruis Annefrankstraat Noodgeld Bergen-belsen Vichy Casablanca Nieuws Walt disney Walter rauff Muziekroof Horst schumann Walter suskind film Loe de jong Oproep05 Jerrycan Mirjam ohringer Theo dobbe Zwitserland Karel bonnekamp Holocaust museum Nieuws archief 04 Aow oud gedienden Inval familie frank Nieuws archief 07 Sobibor Shalom Herdenkingen Adolf hitler Eduard veterman Valkyrie Oproep01 Hanns rauter Stadhoudersbrief Muhlberg Deutsche reichsbahn Aristides de sousa mendes do amaral e abranches Plein 40-45 As onderwijzerhof Scarlet black Illegale parool Majoor bosshardt Come and see Journalist venema Pp groep Tina strobos Mein kampf Zwarte soldaten Verlies nederlanderschap Oorlogsverhaal johan Nieuwe kerkstraat Defiance Josef thorak Duitse grond werd nederlands Willem sassen Duivenbrigade Abraham puls SHOAH documentaire Carlton hotel Boksschool olympia Brug te ver Huizenroof Karel walet Amsterdamse verzetshelden Oproep02 Oskar groning Silbertanne Ss nebenstelle Jojo rabbit Dachau Hermans damokles Atlas Jodenhoek wandeling02 Sociaal Realisme