De Dokwerker

De Tweede Wereldoorlog met een link naar Amsterdam


Door de ogen van Ben Verzet

Adolf Hitler is nog in leven

Mijn reactie hierop is in 2016 bijgesteld van: "onzin, ik geloof geen enkele theorie omdat het bewijs ervoor zeer dun is en de bewijzen dat hij in 1945 gestorven is in zijn bunker te talrijk". Dat zijn lichaam nooit is teruggevonden doet daar niets aan af.
Na enkele dossiers te hebben gelezen ben ook ik gaan twijfelen. Maar oordeel zelf. Ik lees regelmatig berichten dat hij nog jaren geleefd zou hebben dus waarom niet wat theorietjes loslaten.

Op deze plek in de rivier de Inn te Passau zou Hitler >>>
als vier-jarig jongetje bijna zijn verdronken >>>


Negen levens, ze beginnen als Hitler vier is
Uit een oud krantenknipsel van januari 1894 uit een Duitse krant stond dat een vier-jarig jongetje gered werd toen hij door het ijs zakte en in een ijswak terecht kwam waar hij zelf niet uit kon komen. Er stond geen naam in het artikel, maar jaren later vertelde priester Johann Nepomuk Kühberger aan zijn opvolger Max Tremmel dat hij ooit de jonge Hitler van de dood gered had. Beiden waren toen vier jaar oud.

Sommigen zeggen dat een jongen van vier nooit een andere jongen van vier uit de rivier de Inn had kunnen trekken vanwege de sterke stroming. Anderen wijzen erop dat Hitler het later vaak over het spelen aan de rivier had, maar nooit over het incident. Weer anderen wijzen erop dat Hitler toen niet aan de rivier woonde, dat zou in het plaatsje Passau zijn geweest.

Het een sluit het ander echter niet uit. Hitler praatte nooit over zijn zwakke momenten, zeker niet in het bijzijn van officieren. De rivier kan behoorlijk bevroren zijn geweest waardoor de jongetjes het ijs op durfden. Alleen kan er net op het punt waar Hitler speelde een zwakke plek in het ijs hebben gezeten. Hij zou zich vast hebben kunnen houden waarna zijn vriendje hem kon redden.
Waarom zou een krant een bericht als dit brengen als er totaal niets van waar is? Maar er zijn drie andere aanwijzingen waarom het verhaal wel degelijk op waarheid berust kan zijn.

Hitler woonde toen wel in Passau, zijn vader was namelijk naar de Zuid-Duitse plaats overgeplaatst. Zijn buurjongetje was Johann Nepomuk Kühberger, inderdaad, zijn latere redder, die priester zou worden. En waarom zou een priester op zijn sterfbed dit verhaal aan een andere geestelijke vertellen?
Veel mensen in Passau kenden het verhaal en zeiden dat Hitler niet kon zwemmen. Hitler had tijdens zijn bewind niet veel op met het geloof, het is wel goed mogelijk dat hij daarom nooit sprak over het feit dat hij gered was door iemand die later priester was geworden. Het verhaal gaat dat Hitler als kleuter altijd zelf priester had willen worden. Adolf was samen met zijn buurjongen Johann (de reddende engel) koorknaap en misdienaar.

Brit 'vergeet' zijn plicht te doen
Tijdens de Eerste Wereldoorlog raakte Hitler gewond, een Britse soldaat had medelijden met hem en liet hem, tegen de uitdrukkelijke Britse orders in, leven. Maar laten we ons beperken tot de veel onvoorstelbaarder verhalen.

Antarctica

Volgens polaire onderzoekers Summerhayes en Beeching in 2009 vluchtte Hitler mogelijk naar de Zuidpool. Enig steekhoudend bewijs werd er niet getoond. Het bericht werd door De Telegraaf 'groot' gebracht, maar in werkelijkheid ging het om een onderzoek of Hitler naar Antarctica gevlucht zou kunnen zijn, het antwoord van Summerhayes en Beeching was ondubbelzinnig: "nee".

Argentinië

Hitler zou tot 1962 in Argentinië hebben gewoond met zijn vrouw Eva Braun. Die versie duikt vaker op en is op zich ook niet zo vreemd omdat veel nazi-kopstukken destijds die richting op gingen.

Simon Dunstan and Gerrard Williams beweren in hun boek dat er gerede twijfel is of Hitler wel is overleden in de bunker en dat er voldoende bewijs is dat hij na de oorlog in Zuid-Amerika heeft gezeten. Amerikaanse inlichtingendiensten zouden hem hebben helpen vluchten.
Het hoe en waarom wordt toegeschreven aan de kennis die Duitsland had maar dat werd al in processen geregeld en Hitler droeg zelf totaal geen kennis, interessant voor inlichtingendiensten was hij dan ook niet.

Nog steeds in leven in Argentinië
Er duiken telkens berichten op dat Adolf Hitler zelfs nog zou leven, nu lijkt me dat zeer onwaarschijnlijk gezien de leeftijd (hij was van 1889) die hij nu bereikt zou hebben, maar dit was een van de artikelen die destijds in onder andere 'Spits' en 'De Telegraaf' opdoken.
Uit recente FBI-documenten zou blijken dat Adolf Hitler nog leeft. Zijn snor is eraf en hij lijdt aan astma en maagzweren, maar hij leeft. Hitler zou in Argentinië op een ranch zitten. De FBI van de Verenigde Staten doet maar weer eens een onderzoekje, ze vinden niets.
Ik heb 203 pagina's gelezen van de FBI, er staat geen spat bewijs in en de FBI heeft ook nooit beweerd dat Adolf nog zou leven, dat maken anderen er van. Beter lezen mensen.

Midden-Oosten

Na het lezen van diverse berichten die betrekking op Hitler en zijn dood hadden en mede gezien hij dubbelgangers had, denkt Fred R. dat Hitler een vluchtweg had naar Saudi-Arabië. Hij vertelt me: "Het zou me niets verwonderen als hij via de oostgrens een sluipweg had om de oversteek te maken, gezien de Amerikanen al in Duitsland waren de Russen op het trekken waren zo kon hij nooit naar Noorwegen (vliegtuig of boot te gevaarlijk.)
Dus denk ik dat hij via de plaats waar hij verbleef op die manier zijn vlucht gepland heeft, nog sterker vermoed ik gezien zijn ziekte dat hij al jaren niet meer op het toneel verschenen is, maar dat dit door andere via de dubbelganger geregeld is geworden.
Dus denk ik dat hij via Roemenië en Italië ergens een oversteek heeft gemaakt naar wellicht Libië en toen naar Argentinië.

Hierbij denk ik aan een plaats die bij Engeland ligt, deze was voorzien van zeemijnen en toch hadden ze een sluipweg gevonden (niet lang) gezien in die tijd de oorlog hier erg woede en alles bijna via Frankrijk voor de Amerikanen binnen kwam, had hij niet alleen de kans om naar Argentinië te gaan, maar ook nog over te steken naar Mexico of de VS. Er was een sluis voor hem waardoor hij kon ontsnappen, ene kant europa andere kant Rusland...dus de enigste weg was ergens in Afrika te komen en dan over te steken. Zoals velen van hun, hmmm wie weet hoeveel er nu nog daar leven of zijn over leden.

De VS wilde de technologie, Rusland ook, wat gaat dit worden met Gahdaffi? Amerika wil de olie, dus het kat en muis spel van 'waar ben je' is weer begonnen. Waar is al het goud dan gebleven, ik denk in Zwitserland waardoor die gasten met rijke Amerikanen hun handel drijven, Amerika was toch ingestort en Zwitserland geeft geen bank geheimen prijs.
Ik denk dat we ons allen bij de neus hebben laten nemen door de Amerikanen, ze hebben een pokerspel gespeeld en nu nog.
Fred R.

Naschift De Dokwerker
Voor deze theorie is geen spat bewijs, hoeft ook niet als je alle verhalen rondom het vermeende 'doorleven' van Hitler na de oorlog toch niet gelooft. Maar iedere theorie is er een. En ach, doen er rondom vele andere bekenden die al jaren vermeend dood zijn ook niet de wildste verhalen de ronde?

Gezien in een tram in Amsterdam in 2011

Een gebbetje lieve mensen, deze foto werd in het voorjaar van 2011 genomen en mij toegestuurd. Ongetwijfeld is dit een echtpaar, de vrouw in kwestie heb ik onherkenbaar gemaakt, de man lijkt als twee druppels water op Adolf Hitler, wat bezielt een mens om zo over straat te gaan, maar bedenk daarbij ook dat Adolf al zeventig jaar dood is, deze man in de tram ziet er echt niet als 120 uit.

Degene die zelfmoord pleegde in Berljn was een plaatsvervanger

Toen Von Stauffenberg in juli 1944 twee pogingen ondernam om Adolf Hitler te vermoorden maakte hij twee fouten. Tijdens de eerste poging op de elfde kon hij Hitler opblazen, echter, omdat Himmler er niet was stelde hij zijn poging uit.
Tijdens de tweede poging op de twintigste van die maand had hij in plaats van twee bommen, er nog maar een. Die ging af toen Von Stauffenberg buiten stond, aan de klap te horen wist hij zeker dat Hitler dood was. Na dat moment is er een theorie ontstaan dat Hitler inderdaad om het leven was gekomen, maar dat hij direct vervangen was door een 'look alike'. Toen Hitler op 30 april 1945 zelfmoord pleegde was het maar helemaal de vraag om wie het ging, zo is de conclusie van diegenen die wijzen op de verwoedde pogingen van de Russen om de resten van het stoffelijk overschot te laten verdwijnen.
Er is hier nooit een verklaring voor gegeven door de Russen.

Mijn mening is dat het niet waarschijnlijk is dat een plaatsvervanger meerdere officieren, het volk en Eva Braun nog bijna een jaar voor de gek kon houden. Bovendien hield Hitler meerdere toespraken, je kunt iemand op een ander laten lijken, maar zijn stem kun je niet tot in de perfectie nadoen.
Lees deze pagina voor een ontwikkeling in deze

Weetje 01
Een zeer opmerkelijk feit, dat wat mij betreft niets afdoet aan de vreselijkheid van zijn schrikbewind, is dat er in geen enkel document van hem, over hem of over zijn naasten ook maar iets terug is te vinden over de holocaust.
De moord op bijna zes miljoen Joden en de dood van nog miljoenen anderen is voor het grootste deel toe te schrijven aan de deportaties, moorden en verbrandingen. Nergens staat dat Hitler daar kennis van had. Voor de nabestaanden is dit een van de verschrikkelijkste feiten om mee te leven.

Weetje 02
De Duitsers hadden tijdens de Tweede Wereldoorlog ruim 1.100 onderzeeboten in de vaart, zo'n 450 daarvan 'haalden' het einde van de oorlog en gaven zich over, twee boten verdwenen, de U-530 en de U-977.
De U-530 en de U-977 (link) kwamen na ruim twee maanden aan in Mar del Plata, de Argentijnse autoriteiten namen de bemanning gevangen en leverden hen en de twee boten uit aan de Verenigde Staten. Die onderzochten de boten en gebruikten ze vervolgens als doel tijdens militaire oefeningen.
Van beide boten wordt nog altijd aangenomen dat ze veel geld, kunst, juwelen en nazi's aan vaste wal van Argentinië hebben gebracht, waaronder mogelijk Adolf Hitler en Eva Braun.

Weetje 03
Op de plek waar Hitler zelfmoord pleegde is bloed gevonden dat niet van Hitler was, omdat hij met een pistoolschot door zijn slaap zelfmoord pleegde moet zijn bloed ergens aangetroffen zijn. Het gerucht dat Hitler een dubbelganger had en hij zelf vier dagen eerder uit Berlijn was vertrokken wordt gevoed door de raadsels omtrent het bloed.
Aangetekend moet worden dat het DNA van de dode man niet kon worden vergeleken met familieleden van Hitler omdat die allen hun medewerking weigerden. Dit bewijst dus niet dat het bloed NIET van Hitler was.

Weetje 04
De president van Amerika Dwight D. Eisenhower stelt in 1952 dat het onmogelijk is gebleken om ook maar het kleinste bewijs van Hitler's dood boven water te krijgen.

Overleden in 1984

De mythes zullen wel op blijven duiken, ik ben niet zo goedgelovig en ben dan ook nog steeds van mening dat Hitler op 30 april 1945 in Berlijn om het leven is gekomen, maar twijfels heb ik wel gekregen.
Een laatste bericht dat ik las was het volgende:
In maart 2014 vond Simoni Renee Guerreiro Dias een foto waarop volgens haar zeker Hitler stond, de foto zou genomen zijn in Brazilië. Volgens Guerreiro was Hitler toen 95 en woonde in het plaatsje Nossa Senhora do Livramento in Paraguay. De foto is zo slecht, dat het iedereen kan zijn. En de man poseert ook echt voor de foto, dat zou Hitler nooit doen.
Kortom, dit is moeilijk te geloven.

MAART 2018

Aan alle wilde verhalen komt een einde, de Russen gaven plotseling toch toestemming om de door hen meegenomen resten door westerse wetenschappers (Charlier, Weil, Rainsard, Poupon, Brisard) te laten onderzoeken. Zij brachten verslag uit, concluderend dat de stoffelijke resten met 100% zekerheid van Adolf Hitler waren.
Met name de tanden wezen volgens de pathlogen in de richting van Hitler die een slecht gebit had toen hij op 56-jarige leeftijd overleed, ook had hij voor een.deel een kunstgebit. De door de Russen vrijgegeven resten konden vergeleken worden met oude gebitsgegevens. Er waren geen sporen van vlees, wat erop duidt dat de drager vegetariër was geweest, hetgeen het geval was.
De blauwe aanslag duidde volgens de experts op een chemische reactie die veroorzaakt moet zijn door cyanide.

Käthe Heusermann

https://nypost.com/2018/07/14/how-the-woman-who-identified-hitlers-dental-remains-ended-up-in-prison/ Pagina's over Adolf Hitler:
  Tijdlijn Hitler
  Mein Kampf
  Hitlers' inspiratie
  De aanslagen
  Berchtesgaden
  Dubbelgangers
  De laatste dagen van Hitler
  Hitlers' dood
  Film Der Untergang
  Hitler leeft!


Ben Verzet:

De Dokwerker is tevens via Facebook en Twitter te volgen. Per e-mail kun je mij altijd een vraag stellen.
Ben Mokums Verzet op Facebook           Email De Dokwerker (Ben Verzet)           Volg de Dokwerker op Twitter

Alle onderwerpen van De Dokwerker

Raoul wallenberg Pieter gerbrandy U-boot SHOAH documentaire Base Begraafplaats oosterbeek arnhem Surinaamse joden Oorlogswinter Hell and back Waalsdorpervlakte Hollandsche schouwburg Joden in de wereld Unter bauern Hermans hetbehoudenhuis Staatsgreep Schietpartij 7mei amstelveenseweg Zwaar water Hendrik koot Joseph kolkman Joep henneboel Beethovenstraat Stadhoudersbrief Boksschool olympia Fusilladeplaats weteringcircuit Reve de avonden Muziekroof Hitler leeft Wo2 pamfletten Marnixstraat Oskar schindler Anton de kom Onbekendegracht Valkyrie Plaquette hb Gedenkplaat bloemgracht82 Silbertanne Arbeitseinsatz Titus brandsma Nieuwezijds voorburgwal Vichy Jaap van velzen Anne frank Dries riphagen Boys from brazil Het verzet Fotos kamp westerbork Hongerwinter Belastingen Mauthausen Russenoorlog Herdenkingen Gebouw de bazel Vaticaan Pieter menten Oproep02 Verlies nederlanderschap Asterdorp Eduard veterman Politie amsterdam Bontroof Het parool Bart de kok Oproep Oproep07 Huis annefrank merwedeplein Drie van breda As onderwijzerhof C en a Theresienstadt Diaspora Hermans damokles Termen tweede wereldoorlog Wally van hall Eva tas Willem sassen The pianist Erebegraafplaats Bloeme evers-emden Berchtesgaden Ingezonden Westerweelgroep Atoombommen japan Index Verzetsherdenkingskruis Reglement vva Zwartboek Nu of nooit Son of saul Sonny boy Mein kampf Piet meerburg Canada vrijstaat voor nazis Oorlogshelden Soldaat van oranje Demjanjuk Amsterdammers Het grote gebod Schietpartij dedam Kurt becher Pers tweede wereldoorlog Eagle landed Davidster Straatnamen tijdens wo2 Jo spier Elfstedentocht Dachau Bevrijdingslinde Wilhelmus Oorlogsschade Jordaan oproer Geroofde meubels Schaduw overwinning Nederlandsindie Bridge kwai Aristides de sousa mendes do amaral e abranches Aow oud gedienden Majoor bosshardt Als twee druppels water Kopgeld Stalag17 Wo2 onderscheiding aanvragen Jan koopmans Ss nebenstelle Kolven Wo2 schande Nazis zuid-amerika Lindemans kingkong Huizenroof Horst schumann Hans hirschfeld Amsterdam wo2 Kellys heroes Gaarkeukens Bergen-belsen Adolf hitler Oorlogsverhaal johan2 Onderduikers Buchenwald hek zandvoort Theo dobbe Wiedergutmachung Nieuws archief 01 Verzetskruis Journalist venema Oproep04 Wo2 stakingen Nieuws archief 02 Fusillaties rozenoord Hs~nieuws Jeane zwinkels Herman elteschool Mengele Tatoeage auschwitz Kamp vught Dagboek vervolg Kunstroof Bevrijdingsdag Joodse spelling Nieuws archief 04 Oproep01 Fosforbommen Februaristaking herdenking 2016 Noodgeld Terdoodveroordeeld Klaas faber Documentaire dedokwerker Prins bernhard Barneveld groep Brug te ver Annefrankstraat Tijdlijn tweede wereldoorlog Rosenstrasse Artis Zwarte front Karel walet Hannie schaft Sink the bismarck Oorlogsverhaal leo Hendrik zeeman De overval Jodenmanussie Walter suskind Duitse grond werd nederlands Les heritiers Kamp prins bernhard Kinderen wo2 Anne frank boom Miep oranje Getto Slobodan mitric Saint soldiers Groep 2000 Boeren Alwyn collinson Jacques van tol Defiance Ans van dijk Auschwitz Meisje met rode haar Oorlogsverhaal frans Klokkenroof Tante truus Negationisme Nieuws archief 07 Fokker bombardementen Harry verheij Das boot Jaap kaas Bert vromen Oproep06 Oorlogsdoden Guns navarone Oranjevrijbuiters Adressen Duits verzet Westerbork Katyn Japanse schindler Kamptaal Aanslagen op hitler Piet nak Ben strik Voortvluchtige oorlogsmisdadigers Kamp amersfoort Siert bruins Toneelstuk anne Ravensbruck Fotos Albert speer Jodenhoek wandeling03 Hitlers eigenaardigheden Johan van hulst Hans teengs gerritsen Hs~oranjevrijbuiters Ajax Nsb Eerste film tweede wereldoorlog Kipp 1948 later Heinrich boere Odessa Inval familie frank Joodse huizen Hitlers laatste dag Medisch contact Great escape Holocaust museum Oproep03 Aanslag bevolkingsregister Matzes Bet van beeren Adolf van nol Schwabmunchen Jodenhoek wandeling01 Fiets inleveren wo2 Homos en nazis Tora De ijssalon Contact Verzetsmuseum amsterdam Portugese synagoge Bloemgracht82 Gustav weler De bezem Lippmann rosenthal Come and see Carlton hotel Joodse invalide Scarlet black Cross of iron Oorlogsmuseum Hanns rauter Treblinka Mokums Jodenhoek wandeling04 Nieuws Vernietigingskamp Roma sinti Nazis 1945-1948 Shalom Ggz Unbroken Pastorale Bommenkaart amsterdam Walter suskind film Radio oranje Ovenbouwers Ontjoden Ns Nieuws archief 05 Werkstuk Columns tweede wereldoorlog Oskar groning Foute bedrijven Bariloche Marinus jansen Tina strobos Jodentram Amsterdamse bos Ben verzet Oorlogsfilms Patton Illegale parool Tijdlijn adolf hitler Auschwitz herdenking Meer kampen wo2 Bom kinkerbuurt Hoofdrolspelers wo2 Oorlogsverhaal johan Nederlandsche unie Schindlers list Burgemeester amsterdam wo2 Abraham puls Der untergang Saving private ryan Schietpartij cs amsterdam Dagboek anne frank Ss vrouwen Sobibor Concentratiekampen Operation amsterdam Joodse raad Indische kwestie Grebbeberg Pater bleijs Rede wilhelmina 291943 Dirty dozen Nieuws archief 03 Johan heesters Jacob luitjens Wo2 overpijnzing Reguliersgracht Mussert Rudolf hess Zwarte soldaten D-day Videos Oproep05 Boy striped Aha Anne frank verraden Tatra t87 Raffle Interneringskampen amsterdam Martin bormann Longest day Gerrit van der veen Bombardementen amsterdam Aanleiding tweede wereldoorlog Hitler Velser affaire Cs-6 Hans calmeyer Subkampen Jodenhoek wandeling02 Oorlogsverhalen George patton Bombardement rotterdam Pp groep Februaristaking Miep gies Dossiers openbaar 2021 Ko stevense Auschwitz charlatan Plein 40-45 Jerrycan De dokwerker Kampen wo2 Nederlands indie Niod Jodenjacht Joodse synagoge Dodenherdenking Fout omstreden Karel bonnekamp Schietpartij marnixstraat Verzetsmonument Pontonbrug Walt disney Aanklacht wo2 Joop wolff Muhlberg Karl lueger Lodewijk ernst visser Riphagen Bob scholte Mirjam ohringer Jodenkwartier Amsterdamse verzetshelden Inglourious basterds Paul de groot Schaduwkade Klokkenluider Hortusplantsoen Jonkheer roel Nieuws archief 06 Rode kruis Generaal winkelman Zwitserland Philip mechanicus Efraim zuroff De aanslag harry mulisch Yad vashem Staalstraat Disclaimer Nieuws archief 08 Lou jansen Rolls royce Tonny van renterghem