De Dokwerker

De Tweede Wereldoorlog met een link naar Amsterdam


Door de ogen van Ben Verzet

>>> KLIK HIER VOOR ACTUEEL NIEUWS <<<

Nieuws archieven: 01 02 03 04 05 06 07 08 09Poolse concentratiekampen hebben nooit bestaan
Terecht storen de Polen zich eraan dat er vaak gesproken wordt over 'Poolse concentratiekampen', terwijl het om 'Duitse concentratiekampen in Polen' gaat, immers, het waren de Duitsers die de vernietigingkampen niet in hun eigen land wilden hebben, maar in Polen bouwden.
De Poolse regering is het zat, er mag niet langer gesproken worden van Poolse kampen omdat dat insinueert dat de Polen de kampen hadden gebouwd. Iedere dag wordt er 100 keer gesproken over Poolse kampen, terwijl dat Duitse kampen moet zijn.
Er is nu een wet waardoor het strafbaar is om te stellen dat er gesproken wordt van Poolse kampen of dat er gesuggereerd wordt dat Polen ook maar iets te doen had met de vernietigingskampen. Je kunt maximaal vijf jaar de gevangenis indraaien.Stolpersteinen gestolen
Ter nagedachtenis aan hen die uit hun huizen werden gehaald door de Duitse bezetter en naar een concentratiekamp werden getransporteerd om nooit meer terug te keren worden er 'struikelstenen' bij hun voormalige huizen geplaatst. In Rotterdam hebben imbecielen een aantal van deze stenen uit de grond gehaald en meegenomen.
Wat ben je voor mens, als je zoiets doet, niet veel vind ik.Werkafsprakenboek van Heinrich Hmmler gevonden (bericht zomer 2016)
Himmler was het hoofd van alle SS geledingen, ook de concentratiekampen vielen onder zijn verantwoordelijkheid. Hij was de meest gevreesde man in Europa. Toen hij gevangen werd genomen pleegde hij zelfmoord met een cyanidepil.
In een Russisch militair archief is een afsprakenboek teruggevonden van hem. Er waren al veel documenten van hem gevonden, alleen de jaren 1943 en 1944 ontbraken.
In de documenten staan ontmoetingen tussen Himmler en meer dan 1.500 andere nazi's, ook hield Himmler bij waar hij heen reisde en wie hij ontmoette en met wie hij dineerde. Hij belde iedere dag met zijn vrouw en beschrijft dat de gaskamers dé manier waren om snel van de Joden af te komen.
In 2014 waren er ook al veel persoonlijke schrijfsels van de nazi opgedoken, daarin noemde hij zich 'de nette nazi'. Klik HIER voor de publicatie in Die Welt uit 2014.
Bloeme Evers-Emden 18 juli 2016 overleden
Een instituut is omgevallen.
...lees verder...

Elie Wiesel is op 2 juli 2016 overleden
Eliezer Wiesel overleefde Auschwitz, maar verloor er wel zijn moeder en zuster. Op weg naar Buchenwald, tijdens een dodenmars, verloor hij zijn vader. In 1958 verscheen zijn indrukwekkende boek 'Nacht'. In 1986 ontving hij de Nobelprijs voor de Vrede.
De van origine Hongaar Elie is 87 jaar geworden, hij overleed in zijn woonplaats Boston (VS.)Joden graafden tunnel in kamp
In een uiterste poging nazi-concentratiekamp Ponary in Litouwen te onvluchten graafden, naar schatting, tachtig Joodse gevangenen een tunnel. Deze lag twee meter onder de grond en was dertig meter lang, slechts twaalf van de tachtig wisten te ontsnappen. Het verhaal van de tunnel bestond al langer, maar kon tot nu niet worden bevestigd.
Er kwamen 70.000 Joden om in het kamp, de tunnel wordt voor het publiek opengesteld.Luisteren naar de radio uit de Tweede Wereldoorlog
Veel radio-uitzendingen uit de Tweede Wereldoorlog zijn bewaard gebleven en nu compleet te beluisteren via het Internet. Mediamuseum Beeld en Geluid heeft zijn gehele radiocollectie online gezet. Zo kun je horen wat Wilhelmina zei via Radio Oranje, maar ook Radio De Brandaris en Radio Herrijzend Nederland zijn te beluisteren.
Je kunt HIER online zoeken.Auschwitz overlevende verzon sterk verhaal
Joseph Hirt vluchtte volgens eigen zeggen voor de nazi's en vertelde erover op scholen, maar het verhaal klopt niet helemaal.
...lees verder...Eremonument voor gevallenen ná de oorlog
Op zich heeft dit bericht niets met WOII te maken, toch is het vermeldenswaard. Koning Willem-Alexander onthulde op zaterdag 25 juni 2016 (Veteranendag) een monument ter nagedachtenis aan Nederlanders die tijdens gevechtshandelingen na 1945 om het leven zijn gekomen. Het monument staat in het gebouw van de Tweede Kamer.
Hiermee wordt ook een duidelijk onderscheidt gemaakt tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog en andere oorlogen waarbij Nederland betrokken is geraakt.Legerjas Hitler brengt vermogen op
In München vond in juni 2016 een omstreden veiling plaats, de oranisator wilde dit geheim houden en als je weet wat er over de toonbank ging snap je dat wel. Het doosje waarin Göring een zelfmoordpil bewaarde bijvoorbeeld en een hersenscan van Adolf Hitler vonden gretig aftrek onder de anonieme belangstellenden.
Voor een legerjas van Adolf Hitler werd een kwart miljoen Euro neergeteld. De burgemeester van München was 'no amused' toen hij hoorde van de veiling en al helemaal niet toen een journalist naar binnen had weten te glippen om het 'nieuws' wereldkundig te maken.Verzetsvrouw Truus Menger op 18 juni 2016 overleden
Truus was net zo heldhaftig als Hannie Schaft, alleen overleefde Truus, net als haar zus Freddie, de oorlog wel.
...lees verder...Auschwitz-bewaker Hanning gaat de cel in
In juni 2016 werd Reinhold Hanning veroordeeld tot vijf de cel.
...lees verder...Spullen van nazi's nog altijd populair onder Duitsers
In Duitsland worden er bij regelmaat spullen te koop aangeboden van oud-nazi's waaronder, Göring en Hitler. In de zomer van 2016 gingen er onder andere onderbroeken en sokken van deze twee galbakken over de toonbank via een veiling.
Mijn mening is dat dit bijdraagt aan de voortdurende verheerlijking van het schrikbewind van Adolf Hitler waarbij zeventig miljoen mensen het leven verloren. Hoe kun je als democratisch land, wat Duitsland is, toestaan dat de wonden van overlevenden en nabestaanden telkens worden opengereten.
Ook het doosje wan Göring waar de cyanidepil in zat waarmee hij zijn executie voorkwam werd geveild. De objecten komen uit de nalatenschap van arts John K. Lattimer, die tijdens de naziprocessen in Neurenberg verantwoordelijk was voor de medische verzorging van de aangeklaagden. Het veilinghuis vindt dat de veiling een bijdrage levert aan de wetenschap, welke werd er niet bij gezegd.


Duizenden voorwerpen nazi-slachtoffers gevonden
In Polen zijn bezittingen teruggevonden van mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog omkwamen in Auschwitz. De spullen lagen al decennia lang opgeslagen, maar iedereen 'Het Auschwitz-Birkenaumuseum' was ze vergeten.Compensatie eindelijk daar
De gemeente Amsterdam eiste van Joden die in de oorlog door de Duitsers op transport werden gesteld bij terugkeer dat zij alsnog de door hen verschuldigde erfpacht betaalden.
Die schande wordt nu uitgewist door een schenking van tien miljoen Euro die gebruikt zal worden voor tal van projecten waaronder het Nationaal Holocaust Museum en het Holocaust Namenmonument.Nationaal Holocaust Museum
Op 16 mei 2016 opende te Amsterdam het Nationaal Holocaust Museum haar deuren, een expositie van Jeroen Krabbé luistert de eerste maanden van de opening op. Minister Jet Bussemaker van Onderwijs was bij de opening aanwezig.
Het Nationaal Holocaust Museum, de Hollandsche Schouwburg, het Joods Historisch Museum, het Joods Historisch Kindermuseum en de Portugese Synagoge vormen samen het Joods Cultureel Kwartier. Je kunt met één entreebewijs alle musea binnen een tijdsbestek van een maand bezoeken.Vrouwelijke verzetshelden alsnog beloont met een brug
Op 4 mei 2016 werden er zes bruggen in Amsterdam officieel hernoemd naar verzetsvrouwen. Burgemeester Eberhard van der Laan wlde rechtzetten wat jarenlang krom was gebleven, vrouwen werden gezien als niet in staat zijnde om een leidende rol te spelen in het verzet.
Hannie Schaft, Frieda Belinfante, Henriëtte Pimentel, Hester Baracs-van Lennep en Hetty Voute maken het dozijn vrouwen dat terecht geëerd compleet. 140 Mannen viel die eer al veel eerder te beurt.Hitler ereburger af
De Duitse stad Tegernsee kwam er begin 2016 achter dat ze een wel heel omstreden ereburger hadden: Adolf Hitler. De meeste steden die hem ereburger hadden gemaakt draaiden dat na de val van nazi-Duitsland terug, Tegernsee dacht dat dat vanzelf was gebeurd met zijn dood.
Hitler bezocht het toeristische stadje éénmaal. De plaats was ook bekend vanwege de vele vakantiehuizen van oud nazileiders.>>> KLIK HIER VOOR ACTUEEL NIEUWS <<<

Nieuws archieven: 01 02 03 04 05 06 07 08 09

Ben Verzet:

De Dokwerker is tevens via Facebook en Twitter te volgen. Per e-mail kun je mij altijd een vraag stellen.
Ben Mokums Verzet op Facebook           Email De Dokwerker (Ben Verzet)           Volg de Dokwerker op Twitter

Alle onderwerpen van De Dokwerker

Raoul wallenberg Pieter gerbrandy U-boot SHOAH documentaire Base Begraafplaats oosterbeek arnhem Surinaamse joden Oorlogswinter Hell and back Waalsdorpervlakte Hollandsche schouwburg Joden in de wereld Unter bauern Hermans hetbehoudenhuis Staatsgreep Schietpartij 7mei amstelveenseweg Zwaar water Hendrik koot Joseph kolkman Joep henneboel Beethovenstraat Stadhoudersbrief Boksschool olympia Fusilladeplaats weteringcircuit Reve de avonden Muziekroof Hitler leeft Wo2 pamfletten Marnixstraat Oskar schindler Anton de kom Onbekendegracht Valkyrie Plaquette hb Gedenkplaat bloemgracht82 Silbertanne Arbeitseinsatz Titus brandsma Nieuwezijds voorburgwal Vichy Jaap van velzen Anne frank Dries riphagen Boys from brazil Het verzet Fotos kamp westerbork Hongerwinter Belastingen Mauthausen Russenoorlog Herdenkingen Gebouw de bazel Vaticaan Pieter menten Oproep02 Verlies nederlanderschap Asterdorp Eduard veterman Politie amsterdam Bontroof Het parool Bart de kok Oproep Oproep07 Huis annefrank merwedeplein Drie van breda As onderwijzerhof C en a Theresienstadt Diaspora Hermans damokles Termen tweede wereldoorlog Wally van hall Eva tas Willem sassen The pianist Erebegraafplaats Bloeme evers-emden Berchtesgaden Ingezonden Westerweelgroep Atoombommen japan Index Verzetsherdenkingskruis Reglement vva Zwartboek Nu of nooit Son of saul Sonny boy Mein kampf Piet meerburg Canada vrijstaat voor nazis Oorlogshelden Soldaat van oranje Demjanjuk Amsterdammers Het grote gebod Schietpartij dedam Kurt becher Pers tweede wereldoorlog Eagle landed Davidster Straatnamen tijdens wo2 Jo spier Elfstedentocht Dachau Bevrijdingslinde Wilhelmus Oorlogsschade Jordaan oproer Geroofde meubels Schaduw overwinning Nederlandsindie Bridge kwai Aristides de sousa mendes do amaral e abranches Aow oud gedienden Majoor bosshardt Als twee druppels water Kopgeld Stalag17 Wo2 onderscheiding aanvragen Jan koopmans Ss nebenstelle Kolven Wo2 schande Nazis zuid-amerika Lindemans kingkong Huizenroof Horst schumann Hans hirschfeld Amsterdam wo2 Kellys heroes Gaarkeukens Bergen-belsen Adolf hitler Oorlogsverhaal johan2 Onderduikers Buchenwald hek zandvoort Theo dobbe Wiedergutmachung Nieuws archief 01 Verzetskruis Journalist venema Oproep04 Wo2 stakingen Nieuws archief 02 Fusillaties rozenoord Hs~nieuws Jeane zwinkels Herman elteschool Mengele Tatoeage auschwitz Kamp vught Dagboek vervolg Kunstroof Bevrijdingsdag Joodse spelling Nieuws archief 04 Oproep01 Fosforbommen Februaristaking herdenking 2016 Noodgeld Terdoodveroordeeld Klaas faber Documentaire dedokwerker Prins bernhard Barneveld groep Brug te ver Annefrankstraat Tijdlijn tweede wereldoorlog Rosenstrasse Artis Zwarte front Karel walet Hannie schaft Sink the bismarck Oorlogsverhaal leo Hendrik zeeman De overval Jodenmanussie Walter suskind Duitse grond werd nederlands Les heritiers Kamp prins bernhard Kinderen wo2 Anne frank boom Miep oranje Getto Slobodan mitric Saint soldiers Groep 2000 Boeren Alwyn collinson Jacques van tol Defiance Ans van dijk Auschwitz Meisje met rode haar Oorlogsverhaal frans Klokkenroof Tante truus Negationisme Nieuws archief 07 Fokker bombardementen Harry verheij Das boot Jaap kaas Bert vromen Oproep06 Oorlogsdoden Guns navarone Oranjevrijbuiters Adressen Duits verzet Westerbork Katyn Japanse schindler Kamptaal Aanslagen op hitler Piet nak Ben strik Voortvluchtige oorlogsmisdadigers Kamp amersfoort Siert bruins Toneelstuk anne Ravensbruck Fotos Albert speer Jodenhoek wandeling03 Hitlers eigenaardigheden Johan van hulst Hans teengs gerritsen Hs~oranjevrijbuiters Ajax Nsb Eerste film tweede wereldoorlog Kipp 1948 later Heinrich boere Odessa Inval familie frank Joodse huizen Hitlers laatste dag Medisch contact Great escape Holocaust museum Oproep03 Aanslag bevolkingsregister Matzes Bet van beeren Adolf van nol Schwabmunchen Jodenhoek wandeling01 Fiets inleveren wo2 Homos en nazis Tora De ijssalon Contact Verzetsmuseum amsterdam Portugese synagoge Bloemgracht82 Gustav weler De bezem Lippmann rosenthal Come and see Carlton hotel Joodse invalide Scarlet black Cross of iron Oorlogsmuseum Hanns rauter Treblinka Mokums Jodenhoek wandeling04 Nieuws Vernietigingskamp Roma sinti Nazis 1945-1948 Shalom Ggz Unbroken Pastorale Bommenkaart amsterdam Walter suskind film Radio oranje Ovenbouwers Ontjoden Ns Nieuws archief 05 Werkstuk Columns tweede wereldoorlog Oskar groning Foute bedrijven Bariloche Marinus jansen Tina strobos Jodentram Amsterdamse bos Ben verzet Oorlogsfilms Patton Illegale parool Tijdlijn adolf hitler Auschwitz herdenking Meer kampen wo2 Bom kinkerbuurt Hoofdrolspelers wo2 Oorlogsverhaal johan Nederlandsche unie Schindlers list Burgemeester amsterdam wo2 Abraham puls Der untergang Saving private ryan Schietpartij cs amsterdam Dagboek anne frank Ss vrouwen Sobibor Concentratiekampen Operation amsterdam Joodse raad Indische kwestie Grebbeberg Pater bleijs Rede wilhelmina 291943 Dirty dozen Nieuws archief 03 Johan heesters Jacob luitjens Wo2 overpijnzing Reguliersgracht Mussert Rudolf hess Zwarte soldaten D-day Videos Oproep05 Boy striped Aha Anne frank verraden Tatra t87 Raffle Interneringskampen amsterdam Martin bormann Longest day Gerrit van der veen Bombardementen amsterdam Aanleiding tweede wereldoorlog Hitler Velser affaire Cs-6 Hans calmeyer Subkampen Jodenhoek wandeling02 Oorlogsverhalen George patton Bombardement rotterdam Pp groep Februaristaking Miep gies Dossiers openbaar 2021 Ko stevense Auschwitz charlatan Plein 40-45 Jerrycan De dokwerker Kampen wo2 Nederlands indie Niod Jodenjacht Joodse synagoge Dodenherdenking Fout omstreden Karel bonnekamp Schietpartij marnixstraat Verzetsmonument Pontonbrug Walt disney Aanklacht wo2 Joop wolff Muhlberg Karl lueger Lodewijk ernst visser Riphagen Bob scholte Mirjam ohringer Jodenkwartier Amsterdamse verzetshelden Inglourious basterds Paul de groot Schaduwkade Klokkenluider Hortusplantsoen Jonkheer roel Nieuws archief 06 Rode kruis Generaal winkelman Zwitserland Philip mechanicus Efraim zuroff De aanslag harry mulisch Yad vashem Staalstraat Disclaimer Nieuws archief 08 Lou jansen Rolls royce Tonny van renterghem