De Dokwerker

De Tweede Wereldoorlog met een link naar Amsterdam


Door de ogen van Ben Verzet

>>> KLIK HIER VOOR ACTUEEL NIEUWS <<<

Nieuws archieven: 01 02 03 04 05 06 07 08 09Poolse concentratiekampen hebben nooit bestaan
Terecht storen de Polen zich eraan dat er vaak gesproken wordt over 'Poolse concentratiekampen', terwijl het om 'Duitse concentratiekampen in Polen' gaat, immers, het waren de Duitsers die de vernietigingkampen niet in hun eigen land wilden hebben, maar in Polen bouwden.
De Poolse regering is het zat, er mag niet langer gesproken worden van Poolse kampen omdat dat insinueert dat de Polen de kampen hadden gebouwd. Iedere dag wordt er 100 keer gesproken over Poolse kampen, terwijl dat Duitse kampen moet zijn.
Er is nu een wet waardoor het strafbaar is om te stellen dat er gesproken wordt van Poolse kampen of dat er gesuggereerd wordt dat Polen ook maar iets te doen had met de vernietigingskampen. Je kunt maximaal vijf jaar de gevangenis indraaien.Stolpersteinen gestolen
Ter nagedachtenis aan hen die uit hun huizen werden gehaald door de Duitse bezetter en naar een concentratiekamp werden getransporteerd om nooit meer terug te keren worden er 'struikelstenen' bij hun voormalige huizen geplaatst. In Rotterdam hebben imbecielen een aantal van deze stenen uit de grond gehaald en meegenomen.
Wat ben je voor mens, als je zoiets doet, niet veel vind ik.Werkafsprakenboek van Heinrich Hmmler gevonden (bericht zomer 2016)
Himmler was het hoofd van alle SS geledingen, ook de concentratiekampen vielen onder zijn verantwoordelijkheid. Hij was de meest gevreesde man in Europa. Toen hij gevangen werd genomen pleegde hij zelfmoord met een cyanidepil.
In een Russisch militair archief is een afsprakenboek teruggevonden van hem. Er waren al veel documenten van hem gevonden, alleen de jaren 1943 en 1944 ontbraken.
In de documenten staan ontmoetingen tussen Himmler en meer dan 1.500 andere nazi's, ook hield Himmler bij waar hij heen reisde en wie hij ontmoette en met wie hij dineerde. Hij belde iedere dag met zijn vrouw en beschrijft dat de gaskamers dé manier waren om snel van de Joden af te komen.
In 2014 waren er ook al veel persoonlijke schrijfsels van de nazi opgedoken, daarin noemde hij zich 'de nette nazi'. Klik HIER voor de publicatie in Die Welt uit 2014.
Bloeme Evers-Emden 18 juli 2016 overleden
Een instituut is omgevallen.
...lees verder...

Elie Wiesel is op 2 juli 2016 overleden
Eliezer Wiesel overleefde Auschwitz, maar verloor er wel zijn moeder en zuster. Op weg naar Buchenwald, tijdens een dodenmars, verloor hij zijn vader. In 1958 verscheen zijn indrukwekkende boek 'Nacht'. In 1986 ontving hij de Nobelprijs voor de Vrede.
De van origine Hongaar Elie is 87 jaar geworden, hij overleed in zijn woonplaats Boston (VS.)Joden graafden tunnel in kamp
In een uiterste poging nazi-concentratiekamp Ponary in Litouwen te onvluchten graafden, naar schatting, tachtig Joodse gevangenen een tunnel. Deze lag twee meter onder de grond en was dertig meter lang, slechts twaalf van de tachtig wisten te ontsnappen. Het verhaal van de tunnel bestond al langer, maar kon tot nu niet worden bevestigd.
Er kwamen 70.000 Joden om in het kamp, de tunnel wordt voor het publiek opengesteld.Luisteren naar de radio uit de Tweede Wereldoorlog
Veel radio-uitzendingen uit de Tweede Wereldoorlog zijn bewaard gebleven en nu compleet te beluisteren via het Internet. Mediamuseum Beeld en Geluid heeft zijn gehele radiocollectie online gezet. Zo kun je horen wat Wilhelmina zei via Radio Oranje, maar ook Radio De Brandaris en Radio Herrijzend Nederland zijn te beluisteren.
Je kunt HIER online zoeken.Auschwitz overlevende verzon sterk verhaal
Joseph Hirt vluchtte volgens eigen zeggen voor de nazi's en vertelde erover op scholen, maar het verhaal klopt niet helemaal.
...lees verder...Eremonument voor gevallenen ná de oorlog
Op zich heeft dit bericht niets met WOII te maken, toch is het vermeldenswaard. Koning Willem-Alexander onthulde op zaterdag 25 juni 2016 (Veteranendag) een monument ter nagedachtenis aan Nederlanders die tijdens gevechtshandelingen na 1945 om het leven zijn gekomen. Het monument staat in het gebouw van de Tweede Kamer.
Hiermee wordt ook een duidelijk onderscheidt gemaakt tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog en andere oorlogen waarbij Nederland betrokken is geraakt.Legerjas Hitler brengt vermogen op
In München vond in juni 2016 een omstreden veiling plaats, de oranisator wilde dit geheim houden en als je weet wat er over de toonbank ging snap je dat wel. Het doosje waarin Göring een zelfmoordpil bewaarde bijvoorbeeld en een hersenscan van Adolf Hitler vonden gretig aftrek onder de anonieme belangstellenden.
Voor een legerjas van Adolf Hitler werd een kwart miljoen Euro neergeteld. De burgemeester van München was 'no amused' toen hij hoorde van de veiling en al helemaal niet toen een journalist naar binnen had weten te glippen om het 'nieuws' wereldkundig te maken.Verzetsvrouw Truus Menger op 18 juni 2016 overleden
Truus was net zo heldhaftig als Hannie Schaft, alleen overleefde Truus, net als haar zus Freddie, de oorlog wel.
...lees verder...Auschwitz-bewaker Hanning gaat de cel in
In juni 2016 werd Reinhold Hanning veroordeeld tot vijf de cel.
...lees verder...Spullen van nazi's nog altijd populair onder Duitsers
In Duitsland worden er bij regelmaat spullen te koop aangeboden van oud-nazi's waaronder, Göring en Hitler. In de zomer van 2016 gingen er onder andere onderbroeken en sokken van deze twee galbakken over de toonbank via een veiling.
Mijn mening is dat dit bijdraagt aan de voortdurende verheerlijking van het schrikbewind van Adolf Hitler waarbij zeventig miljoen mensen het leven verloren. Hoe kun je als democratisch land, wat Duitsland is, toestaan dat de wonden van overlevenden en nabestaanden telkens worden opengereten.
Ook het doosje wan Göring waar de cyanidepil in zat waarmee hij zijn executie voorkwam werd geveild. De objecten komen uit de nalatenschap van arts John K. Lattimer, die tijdens de naziprocessen in Neurenberg verantwoordelijk was voor de medische verzorging van de aangeklaagden. Het veilinghuis vindt dat de veiling een bijdrage levert aan de wetenschap, welke werd er niet bij gezegd.


Duizenden voorwerpen nazi-slachtoffers gevonden
In Polen zijn bezittingen teruggevonden van mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog omkwamen in Auschwitz. De spullen lagen al decennia lang opgeslagen, maar iedereen 'Het Auschwitz-Birkenaumuseum' was ze vergeten.Compensatie eindelijk daar
De gemeente Amsterdam eiste van Joden die in de oorlog door de Duitsers op transport werden gesteld bij terugkeer dat zij alsnog de door hen verschuldigde erfpacht betaalden.
Die schande wordt nu uitgewist door een schenking van tien miljoen Euro die gebruikt zal worden voor tal van projecten waaronder het Nationaal Holocaust Museum en het Holocaust Namenmonument.Nationaal Holocaust Museum
Op 16 mei 2016 opende te Amsterdam het Nationaal Holocaust Museum haar deuren, een expositie van Jeroen Krabbé luistert de eerste maanden van de opening op. Minister Jet Bussemaker van Onderwijs was bij de opening aanwezig.
Het Nationaal Holocaust Museum, de Hollandsche Schouwburg, het Joods Historisch Museum, het Joods Historisch Kindermuseum en de Portugese Synagoge vormen samen het Joods Cultureel Kwartier. Je kunt met één entreebewijs alle musea binnen een tijdsbestek van een maand bezoeken.Vrouwelijke verzetshelden alsnog beloont met een brug
Op 4 mei 2016 werden er zes bruggen in Amsterdam officieel hernoemd naar verzetsvrouwen. Burgemeester Eberhard van der Laan wlde rechtzetten wat jarenlang krom was gebleven, vrouwen werden gezien als niet in staat zijnde om een leidende rol te spelen in het verzet.
Hannie Schaft, Frieda Belinfante, Henriëtte Pimentel, Hester Baracs-van Lennep en Hetty Voute maken het dozijn vrouwen dat terecht geëerd compleet. 140 Mannen viel die eer al veel eerder te beurt.Hitler ereburger af
De Duitse stad Tegernsee kwam er begin 2016 achter dat ze een wel heel omstreden ereburger hadden: Adolf Hitler. De meeste steden die hem ereburger hadden gemaakt draaiden dat na de val van nazi-Duitsland terug, Tegernsee dacht dat dat vanzelf was gebeurd met zijn dood.
Hitler bezocht het toeristische stadje éénmaal. De plaats was ook bekend vanwege de vele vakantiehuizen van oud nazileiders.>>> KLIK HIER VOOR ACTUEEL NIEUWS <<<

Nieuws archieven: 01 02 03 04 05 06 07 08 09

Ben Verzet

Per e-mail kun je mij altijd een vraag stellen.
Email De Dokwerker (Ben Verzet)

Alle onderwerpen van De Dokwerker

Saving private ryan Dirty dozen Ingezonden In oorlog Februaristaking Wiedergutmachung Auschwitz charlatan Foute bedrijven Jaap van velzen Oorlogsdoden Nazis zuid-amerika Zwartboek Kipp Japanse schindler Katyn Interneringskampen amsterdam Jodenmanussie Berchtesgaden Joodse invalide Ns Gaarkeukens Amsterdammers Reguliersgracht Hendrik zeeman Ovenbouwers Linie crossers Nvm Fotos Schwabmunchen Patton Ben strik Rudolf hess Dodenherdenking Speech koning dodenherdenking 2020 Bart de kok Denemarken Cs-6 Lindemans kingkong Oorlogsverhaal leo Verkrachting Nieuws archief 08 Schindlers list Casa inalco Belastingen Het parool Bridge kwai Nieuws archief 06 Der untergang Conspiracy Overlevende auschwitz Bevrijdingsdag Burgemeester amsterdam wo2 Adressen Ggz Kamp amersfoort Russenoorlog George patton Great escape Jordaan oproer Raffle Diaspora Laatste woorden mussert Titus brandsma Meer kampen wo2 Westerbork Johan heesters Noorder begraafplaats Efraim zuroff Nieuws archief 01 Termen tweede wereldoorlog Francisco boix Kadaster Contact Velser affaire De bezem Waalsdorpervlakte Nederlandsindie C en a Columns tweede wereldoorlog Oproep Oorlogsverhalen Hortusplantsoen Lippmann rosenthal Yad vashem Odessa Jeane zwinkels Radio oranje Prins bernhard Nieuws archief 03 Schietpartij marnixstraat Voortvluchtige oorlogsmisdadigers Pontonbrug Frieda menco Klaas faber Oorlogsfilms Duits verzet Fusilladeplaats weteringcircuit Schietpartij 7mei amstelveenseweg Wally van hall Fritz bauer Boeren Bloeme evers-emden Darkest hour Putdeksels wandeling noord Oproep04 Project siege Inglourious basterds Goudroof Roma sinti Schaduwkade Niod Lodewijk ernst visser Tatra t87 Bontroof Base Harry verheij De aanslag harry mulisch Werkstuk Oorlogshelden Zalman gradowski Bevrijdingslinde Als twee druppels water Joden in de wereld Anton de kom Gustav weler Miep oranje Nsb Alwyn collinson Film bankier Imhoff Disclaimer Siert bruins Asterdorp Moos cohen Joodse spelling Videos Toneelstuk anne Kampen wo2 Hitlers laatste dag Paul de groot Kurt becher Pater bleijs Herman elteschool Rob cohen Portugese synagoge Documentaire dedokwerker Al hoesseini Hitler leeft Sonny boy Les heritiers Gemmeker Grebbeberg Gerrit van der veen Johan van hulst Walter suskind Jakiw palij Jodenhoek wandeling01 Unter bauern Aanleiding tweede wereldoorlog Bariloche Saint soldiers Erelijst gevallenen Kerkstraat Jo spier Hollandsche schouwburg Wo2 stakingen Oorlogsschade Kopgeld Staatsgreep De overval Kamp prins bernhard Verzetskruis Kunstroof Wilhelmus Rapenburgerstraat Februaristaking herdenking 2016 Getto Stalag17 Aanslagen op hitler Hitlerpensioen Artis Hans teengs gerritsen D-day 1945-1948 Onbekendegracht Hendrik koot Bom kinkerbuurt Vaticaan Bert vromen Rode kruis Demjanjuk Jan koopmans Rolls royce De dokwerker Joodse huizen Joop wolff Hollandia kattenburg Tonny van renterghem De dam Heinrich boere Rede wilhelmina 291943 Pieter gerbrandy Aanklacht wo2 Dries riphagen Stadsschouwburg Fusillaties rozenoord Erebegraafplaats Zwarte front Tijdlijn adolf hitler Bombardementen amsterdam Hans calmeyer Generaal winkelman Drie van breda Hell and back Longest day Klokkenroof Staalstraat Joodse raad Treblinka Sobibor film Bombardement rotterdam Max leons Karl donitz Verzetsmuseum amsterdam Medisch contact Raoul wallenberg Jodenhoek wandeling04 Elfstedentocht Boy striped Hitlers eigenaardigheden Zwaar water Mauthausen Wo2 schande Guns navarone Polen Jan zwartendijk Nieuws archief 05 Mokums Gebouw de bazel Jodenhoek wandeling03 Red house report Homos en nazis Aha Ravensbruck Nieuws archief 09 Buchenwald hek zandvoort Oorlogsmuseum The pianist Heydrich Jacques van tol Sink the bismarck Anne frank verraden Miep gies Vliegtuigcrash amsterdam noord Bureau opk Concentratiekampen Piet meerburg Vernietigingskamp Eva tas Adolf van nol Soldaat van oranje Beethovenstraat Duits bestuur Maria altmann Der hauptman Onderduikers Kolven Gedenkplaat bloemgracht82 De ijssalon Boys from brazil Bom vanderpek Huis annefrank merwedeplein Auschwitz herdenking Wo2 pamfletten Fout omstreden 1948 later Philip mechanicus Enigma Politie amsterdam Bet van beeren Eerste film tweede wereldoorlog Fotos kamp westerbork Canada vrijstaat voor nazis Tijdlijn tweede wereldoorlog Jonkheer roel Mussert Straatnamen tijdens wo2 Nieuwezijds voorburgwal Hongerwinter Oproep06 Eagle landed Albert speer Het grote gebod Nederlandsche unie Aktion reinhard Zweden Pastorale Neurenberg Hoffmann Schietpartij cs amsterdam Nazi-artsen Rosenstrasse Joseph kolkman Anne frank boom Nederlands indie Hans hirschfeld Kellys heroes Oorlogswinter Arbeitseinsatz Joep henneboel Martin bormann Ontjoden Kinderen wo2 Schaduw overwinning Bommen wo2 Marinus jansen Reglement vva Das boot Bommenkaart amsterdam Jodenkwartier U-boot Unbroken Verzetsmonument Fokker bombardementen Bloemgracht82 Matzes Ss vrouwen Joodse synagoge Wannsee Dagboek vervolg Goelag Nu of nooit Jom hashoa Piet nak Aanslag bevolkingsregister Ben verzet Jodentram Jacob luitjens Opsporing nazis Index Terdoodveroordeeld Klokkenluider Subkampen Wo2 overpijnzing Oorlogsverhaal frans Dossiers openbaar 2021 Dagboek anne frank Wo2 onderscheiding aanvragen Moffen Po box 1142 Barneveld groep Jazzverbod Ans van dijk Oproep03 Hannie schaft Auschwitz Theresienstadt Hermans hetbehoudenhuis Kamptaal Namen monument Tora Son of saul Geroofde meubels Tante truus Reve de avonden Kristallnacht Plaquette hb Frieda belinfante Cabr Westerweelgroep Nazis Tatoeage auschwitz Oproep07 Anne frank Plaats een steen Kamp vught Amsterdamse bos Hoofdrolspelers wo2 Amsterdam wo2 Marnixstraat Mengele Jaap kaas Jodenjacht Oranjevrijbuiters Pers tweede wereldoorlog Operation amsterdam Ajax Het verzet Wilhelmina Groep 2000 Negationisme Pieter menten Indische kwestie Lou jansen Ko stevense Jose bosma Davidster Fiets inleveren wo2 Cross of iron Oskar schindler Bob scholte Slobodan mitric Karl lueger Fosforbommen Hitler Marokkaanse joden Schietpartij dedam Riphagen Wahler gosdek Moffenmeiden Meisje met rode haar Oorlogsverhaal johan2 Begraafplaats oosterbeek arnhem Surinaamse joden Atoombommen japan Verzetsherdenkingskruis Annefrankstraat Noodgeld Bergen-belsen Vichy Casablanca Nieuws Walt disney Walter rauff Muziekroof Horst schumann Walter suskind film Loe de jong Oproep05 Jerrycan Mirjam ohringer Theo dobbe Zwitserland Karel bonnekamp Holocaust museum Nieuws archief 04 Aow oud gedienden Inval familie frank Nieuws archief 07 Sobibor Shalom Herdenkingen Adolf hitler Eduard veterman Valkyrie Oproep01 Hanns rauter Stadhoudersbrief Muhlberg Deutsche reichsbahn Aristides de sousa mendes do amaral e abranches Plein 40-45 As onderwijzerhof Scarlet black Illegale parool Majoor bosshardt Come and see Journalist venema Pp groep Tina strobos Mein kampf Zwarte soldaten Verlies nederlanderschap Oorlogsverhaal johan Nieuwe kerkstraat Defiance Josef thorak Duitse grond werd nederlands Willem sassen Duivenbrigade Abraham puls SHOAH documentaire Carlton hotel Boksschool olympia Brug te ver Huizenroof Karel walet Amsterdamse verzetshelden Oproep02 Oskar groning Silbertanne Ss nebenstelle Jojo rabbit Dachau Hermans damokles Atlas Jodenhoek wandeling02 Sociaal Realisme